NYHEDER

UNDERVISNING I MENNESKERETTIGHEDER BYGGER RESPEKT I INDIEN

Theresa Micheal (i midten), en engelsklærer i Mumbai i Indien, ses sammen med sine studerende, der nu er stolte unge menneske­rettigheds­forkæmpere.

I Mumbai bliver studerende transformeret til stolte fortalere, efter de lærte deres grundlæggende rettigheder.

Pigeskolen GloWorld er en af 100 landsbyskoler i Mumbai i Indien. Her forklarer engelsklæreren Theresa Micheal, hvordan hun tager nuværende begivenheder op med sine studerende i et forsøg på at skabe større bevidsthed og en fredelig og tolerant holdning.

Theresa siger, at hun fandt nøjagtigt, hvad hun havde brug for til at opnå sit mål, da hun opdagede Unge for Menneske­rettigheder-hjemmesiden. Efter at have modtaget Unge for Menneske­rettigheders undervisningspakke, begyndte hun straks at uddele Hvad Er Menneskerettigheder?- hæfter til hendes klasse.

Den reaktionen hun fik var forbløffende. Efter at have lært deres fundamentale rettigheder og ansvaret, der følger med det at kende dem, begyndte studerende, der tidligere havde været voldelige og uforskammede, pludselig at stoppe. De begyndte at respekterer hinanden. Adskillige studerende lavede endda et bål for at brænde de stoffer, de havde taget, og til at symbolisere en ny start.

”Jeg kan se, at børn føler sig beæret, når jeg giver dem deres hat som forkæmper,” siger Micheal. ”[De] er nu interesseret i den rette måde til at stoppe de forkerte ting.”

Micheal bestilte øjeblikkeligt flere materialer og begyndte at levere regelmæssige lektioner til 50 og 60 studerende ad gangen i Mumbai. Efterhånden som rygtet om programmet spredte sig, begyndte et hundrede omkringliggende landsbyer at forlange, at deres børn blev undervist i deres umistelige rettigheder.

Micheal er forberedt på at møde efterspørgslen og er stolt over at gå i gang med, hvad hun kalder ”denne noble sag”.

”Jeg håber, at mit bidrag kan gøre verden til et bedre sted,” siger hun.



VI VIL rigtig GERNE HØRE FRA DIG

Samfundsfaglærere er ansvarlige for at gøre eleverne klar til at påtage sig ansvaret, der følger med at være statsborger. Pensummet fra Unge for Menneskerettigheder er et dyrebart redskab til at opnå dette.

UTROLIG VÆRDIFULDT

”Jeg har brugt jeres materiale i 3-4 år i mine ekstraklasser om menneskerettigheder. Jeg bruger filmen Historien om menneskerettigheder til hurtigt at gennemgå historien bag og oprindelsen af rettigheder. ... De studerende lærer at anvende rettighederne og begreberne i Verdenserklæringen om menneskerettighederne på virkelige aktuelle situationer. Jeres materialer har været utrolig vigtige, da jeg byggede dette kursus op fra bunden. Tak!”

LIVSVIGTIGT OG ALTOMFATTENDE

”Jeg bruger disse materialer hver dag! Jeg planlægger mit år baseret på disse materialer. … Vi diskuterer hver af videoerne ved at bruge nogle af jeres spørgsmål. Jeg spørger eleverne, om oplevelser de har haft, der er relevante, og som virkelig får samtalen i gang. Undervisning i menneskerettighederne er livsvigtigt, og det er alt sammen inkluderet i mit pensum.”

FÅR ELEVERNE TIL AT TÆNKE

”Jeg bruger materialerne fra Unge for Menneskerettigheder i min tredjeklasse som udgangspunkt for diskussioner om rettigheder og til at sætte gang i morgenmøder. Jeg har også brugt disse ressourcer i grupper med folk af forskellige aldre til at få eleverne til at tænke over, hvilke slags projekter de måske ville være interesserede i at udvikle, der er baseret på indlæring, og hvordan de kan hjælpe samfundet. De korte film/videoer er en storartet måde at indlede en diskussion med studerende.”

BILLEDER ER KRAFTFULDE

”Mine syvende klasse elever skabte for nylig kunst baseret på de 30 artikler, for FN’s menneskerettighedsdag. Billederne havde en kraftfuld indflydelse på de studerende, specielt fordi sproget i erklæringen er vanskeligt for nogle. Programmet var en fremragende ressource for de studerende. Videoerne var nyttige til at få dem til at forstå menneskerettighederne og FN’s verdenserklæring om menneskerettighederne.”



VI HAR BRUG FOR DIN HJÆLP

Vær med til at gøre menneskerettighederne til virkelighed. Bliv en del af den internationale menneskerettighedsbevægelse ved at blive medlem af United for Menneskerettigheder (UHR). Hjælp enkeltpersoner, undervisere, organisationer og statslige organer i alle dele af verden med at øge bevidstheden om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne, der blev adopteret af medlemslandene i De forende nationer i 1948. Mere end 60 år senere, siden den aftale blev skabt, er dets løfte langt fra opfyldt.

DOWNLOAD »
DOWNLOAD